2,2 milions d’euros per implantar el sistema públic de bicicleta compartida de Reus

02 maig, 22

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, ha publicat la licitació del contracte per a la implantació d’un sistema públic de bicicleta compartida a la ciutat de Reus. La licitació, dividida en diferents lots, fixa un pressupost de 2.201.595 euros (IVA inclòs).

La licitació preveu un sistema públic de bicicleta compartida format per 250 bicicletes mecàniques, 1.000 punts d’ancoratge i 21 estacions. Els usuaris del sistema podran alliberar la bicicleta escollida mitjançant una aplicació per a dispositius mòbils i retornar-la a qualsevol dels punts d’aparcament del servei.

Aquest contracte està emmarcat dins del «Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia Financiado por la Unión Europea-NextGenerationEU».

Aquesta actuació complementa l’ampliació de la xarxa de carrils bici de la ciutat i té per objectiu facilitar i promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable i ambientalment sostenible, complementant l’oferta de serveis de mobilitat pública compartida.

Amb aquest sistema de transport públic d’ús individual es facilita que la ciutadania pugui fer els seus desplaçaments habituals en bicicleta d’una forma sostenible, saludable i econòmica. La promoció de l’ús de la bicicleta, tant pública com privada, reverteix en una reducció de les emissions contaminants a la ciutat.

El contracte que Reus Mobilitat i Serveis ha tret a licitació inclou cinc lots que corresponen a cinc actuacions diferenciades:

Reforma del local del servei de bicicleta compartida

L’objecte del projecte és la reforma del local situat al carrer de Joan Martell per tal d’ubicar els serveis logístics per al servei de bicicleta compartida de terme municipal de Reus.

El lot surt amb un pressupost de licitació de 221.627,57 euros i fixa un termini d’execució de 3 mesos

Obra civil per a la instal.lació d’estacions i ancoratges (bases d’aparcament) per a bicicletes

El contracte surt amb un pressupost de licitació de 623.488,80 euros. El termini total de l’execució de les obres és de 9 mesos, dividit en dues fases:

  • Fase 1: 7 mesos a comptar des de l’acta de replanteig.
  • Fase 2: 9 mesos a comptar des de l’acta de replanteig.

Subministrament de bicicletes

El projecte preveu posar a disposició de la ciutadania un conjunt de 500 bicicletes. L’actual contracte preveu el subministrament de les 250 primeres. La bicicleta té un disseny i colors exclusius per a la ciutat de Reus. La bicicleta es de tipus urbà, senzilla però robusta, i totalment dissenyada pel sistema públic de bicicleta compartida.

El pressupost de licitació del lot és de 222.505,42 euros i el termini màxim de subministrament és d’entre 11 i 13 mesos, a criteri del responsable del contracte.

Subministrament d’estacions i ancoratges per a bicicletes

L’actual licitació contempla l’execució de la 1a i 2a fase. Les fases 3 i 4 definides en el projecte seran objecte d’una nova licitació:

  • 1a fase: 14 estacions i 345 ancoratges
  • 2a fase: 7 estacions i 138 ancoratges

El pressupost de licitació és de 576.163,28 euros, i el termini d’execució de 14 mesos.

Subministrament del sistema informàtic de gestió del servei

El projecte defineix un sistema informàtic de gestió del servei de la bicicleta pública amb el conjunt de dispositius hardware, llicències i components software que permeten operar i gestionar el servei. El contracte té un pressupost de licitació de 557.810 euros.