Més de 55.000 vehicles registrats al Via P, el sistema d’accés automàtic als pàrquings municipals, en un any i mig de servei.

10 ag., 23

Via P, el sistema d’accés automàtic als pàrquings de la xarxa municipal, supera els 55.000 vehicles registrats un any i mig després de la posada en funcionament del servei el desembre de 2021. Via P, és el sistema ideat per entrar i sortir dels pàrquings sense tiquet ni fer cues al caixer, a través de la lectura de matrícula, i aparcant a qualsevol dels 10 aparcaments de la xarxa municipal de manera més fàcil, àgil i pràctica.

Durant el primer any i mig de funcionament, Via P ja compta, concretament, amb 47.920 usuaris registrats, que han activat més de 57.480 vehicles –un mateix usuari o empresa pot activar més d’una matrícula. A més, ja s’han fet més de 234.000 estades als aparcaments completament digitals.

Cal destacar que el servei Via P ha tingut molt poques incidències des de la seva estrena i el creixement del número de vehicles registrats n’és una bona mostra.

Servei disponible a l’aplicació APARCAR
Per començar a fer servir Via P, l’únic que han de fer els usuaris que ja estan registrats a l’aplicació Aparcar és actualitzar la versió de l’app, si cal, i habilitar l’accés als pàrquings per als vehicles que vulguin. Els nous usuaris cal que es descarreguin l’aplicació i es donin d’alta, introduint les seves dades, la matrícula del vehicle i la informació bancària per autoritzar el pagament.

El servei Via P permet aparcar a la xarxa municipal sense la necessitat d’obtenir tiquet quan s’accedeix a l’aparcament ni haver de passar pel caixer a pagar abans de la sortida. Està disponible per a tothom a través de l’aplicació Aparcar, que ja permet des de fa temps estacionar a la zona blava de la ciutat sense necessitat d’anar fins al parquímetre i treure tiquet en paper.