Via P, el sistema d’accés automàtic als 10 pàrquings de la xarxa municipal, tanca el primer any de servei amb més de 30.000 vehicles actius

27 des., 22

El desembre de 2021 es posava en marxa Via P, un nou sistema per entrar i sortir del pàrquing sense tiquet ni cues al caixer, a través de la lectura de matrícula, i aparcant a qualsevol dels 10 aparcaments de la xarxa municipal de manera més fàcil, àgil i pràctica.

Durant aquest primer any de funcionament, Via P ja compta amb més de 25.000 usuaris registrats que han activat més de 30.000 vehicles –un mateix usuari o empresa pot activar més d’una matrícula. A més, ja s’han fet més de 100.000 estades als aparcaments completament digitals i amb només 12 mesos de funcionament Via P ha aconseguir una penetració del 12,5% de totes les rotacions, és a dir, dels usuaris dels aparcaments que entren amb tiquet (sense comptar els abonaments).

Es destaca que el servei Via P ha tingut molt poques incidències des de la seva estrena i el creixement del número de vehicles registrats n’és una bona mostra.

Servei disponible a l’aplicació Aparcar
Per començar a fer servir Via P, l’únic que han de fer els usuaris que ja estan registrats a l’aplicació Aparcar és actualitzar la versió de l’app, si cal, i habilitar l’accés als pàrquings per als vehicles que vulguin. Els nous usuaris cal que es descarreguin l’aplicació i es donin d’alta, introduint les seves dades, la matrícula del vehicle i la informació bancària per autoritzar el pagament.

El servei Via P permet aparcar a la xarxa municipal sense la necessitat d’obtenir tiquet quan s’accedeix a l’aparcament ni haver de passar pel caixer a pagar abans de la sortida. Està disponible per a tothom a través de l’aplicació Aparcar, que ja permet des de fa temps estacionar a la zona blava de la ciutat sense necessitat d’anar fins al parquímetre i treure tiquet en paper.

L’apliació Aparcar es pot fer servir a Reus, però també a Cambrils, Tarragona, Salou i Valls i actualment compta amb més de 100.000 usuaris registrats i 200.000 matrícules actives.